ONS MENU
PUUR GENIETEN
IN ONS RESTAURANT

Vers – Puur – Lekker dat zijn onze uitgangspunten.
Zo werken wij altijd met vlees van onze biologische slager De Groene Weg, duurzaam gevangen vis en groenten van duurzame teelt uit het seizoen van Rungis.
We bereiden alles zelf, van de bouillons tot en met de taarten.
Je zal bij ons geen smaakversterkers in de keuken vinden.
Alleen het brood bakken we niet zelf, dat laten we over aan Jordy’s.
Gewoon lekkerder!
In ons mooie restaurant aan de historische binnenhaven van Maassluis bereiden wij pure, eerlijke gerechten met verse ingrediënten en een grote voorliefde voor de mediterrane keuken.

– BAR – BITES & FINGERFOOD –

Laat je lekker verrassen met vers ‘gesneden’ borrelplanken, bittergarnituren of onze plates.

– BROOD & KNABBELEN –

RUSTIEK BREEKBROOD
Met aioli 4,25
Met aioli, truffelboter en zongedroogde tomatenpesto 6,50
CRUDITE’s
Van verschillende groentjes met soja yoghurtdip en gebrande sesamzaadjes 5,50

SPECIAL!
15,00

-OP EN MET EEN STOKJE-

3X EEN LOLLY MET DE SMAKEN
-Rouleaux met gerookte zalm en mierikswortelcrème
-Buikspek uit de oven met abrikozencompote en tuinkers
-Gefrituurde panko gamba met Sriracha mayonaise
2X PINXTOS MET DE VOLGENDE TOPPINGS
-Geitenkaas met uiencompote en Iberico ham
-Tortilla, aioli en gegrilde paprika
Onze gerechten kunnen allergenen bevatten. Mocht je een allergie hebben dan horen wij dat graag.
Wij maken dan een passend gerecht.

– BAR – BITES & FINGERFOOD –

Kies 4 gerechten uit onze Bar & Bites Fingerfood kaart in 1 keer of in meerdere ronden
Koude gerechtjes, soepjes, warme gerechtjes of desserts, alle combinaties zijn mogelijk
ZO T/M DO
21,50 p.p.VR & ZA
24,55 P.P.
CHORIZO CROQUETJES X6 6,85
Met grove mosterdmayonaise
KAAS CROQUETJES X6 6,85
Met grove mosterdmayonaise
OER HOLLANDSCHE RUNDVLEES BITTERBAL X6 6,85
Met grove mosterdmayonais
REBLOCHON FONDUE (TIP) 8,75
Met rozemarijn en knoflook uit de oven, lekker met brood dippen
PATATA’S BRAVAS 6,50
Met aioli, peterselie en Parmezaanse kaas
GEROOKTE EENDENBORST 8,50
Met vijgen compote en gebrande hazelnootjes
MINI BROODJE HAMBURGER 7,50
Van Gasconne rund, met truffelmayonaise, Maasham, rucola en pickles
PINTXOS X4 (TIP) Vegan versie ook mogelijk! 15,00
Spaans gegrild brood met toppings van:
• Tortilla, aioli en gegrilde paprika
• Gesmolten geitenkaas, Iberico ham en artisjok
• Humus, gegrilde groentjes, zongedroogd tomaatje
• Huisgerookte zalm, peperwortelmayonaise en gerookte chorizo
OESTERS! 19,50/39,00
Een half of heel dozijn Zeeuwse platte met drie verschillende dips: frambozendressing, cherrytomaat dressing en gember-limoendip
DRY AGED RUNDERENTRECÔTE 11,50
Flinterdun gesneden met pancetta, salieboter en gerookt zeezout
FRIETJE STOOF 7,50
Met Sriracha mayonaise en tuinkers
OVENSCHOTEL GROENTJES 7,50
Gegrilde courgette, paprika en aubergine met geitenkaas en granaatappel
SCHAALTJE VITELLO MET TOAST 6,50
Flinterdun gesneden kalfsrosbief met tonijnmayonaise
IBERICO HAM 11,50
Plankje Iberico ham met truffelolie en gegrild knoflookbrood
MINI PITA 6,50
Met hummus, gegrilde courgette, geitenkaas en honing
GELAKT BUIKSPEK 8,00
Van het bio Hoeve varken, met abrikozencompote
GAMBA’S IN RODE CURRY 8,50
Lekker pittig met de lekkerste curry
SPAANSE RIBBETJES 7,50
Boterzacht gegaarde ribbetjes, super op smaak door onze ‘geheime’ marinade
BAR & BITES PLANK Vegetarische versie ook mogelijk! 27,75
Een parade van onze warme en koude huisgemaakte bites, charcuterie, kazen, rustiek brood en smeersels

PIZZA’S

Moeten we onze pizza’s nog voorstellen aan je? Heerlijke pizza’s met of zonder salade.

– PIZZA’S @ SMAAK & MEER –

MARGHERITA 9,50
Tomaat, mozzarella en verse basilicum
CAPRESE 11,50
Gemarineerde tomaatjes, basilicum, pesto en niet meegebakken buffelmozzarella
BIANCO VEGI 9,50
Gepofte knoflookolie, gegrilde courgette, rode ui, paddenstoelen, Italiaanse kruiden en olijf Deze pizza bakken we zonder kaas
CAPPA MIEL 11,00
Zachte geitenkaas, tijmhoning, tomaatjes, pijnboompitjes en rucola
MICHELANGELO 13,50
Coppa di Parma, paddestoelen, zwarte truffelolie, Parmezaanse kaas en rucola
SPECIAL D&B 13,50
Chorizo, gorgonzola, gegrilde peer, rode ui, honing, Maasham en verse tijm
PEPERONI! 12,50
Salsiccia, pittige Italiaanse worst, groene paprika en zwarte olijven, maak hem extra pittig met jalapeño pepers

– LEKKER BIJ DE PIZZA’S –

SALADE GEGRILDE GROENE ASPERGES
Met seizoensgroentjes, ricotta en hazelnoten 6,50
SMAAK & MEER SALADE
Gemengde groene slasoorten, rode ui, paprika, geitenkaas en walnoten 5,85

Dineren vanaf 17.00 uur

Onze voor-, hoofd- en nagerechten serveren we het liefst als proeverijen op smaakvol opgemaakte planken.
Op deze manier maak je een heerlijke wandeling door onze menukaart en kan je alles proeven.

– VOORGERECHTEN –

PROEVERIJ 12,50 P.P.
Van onze voorgerechten, lekker met 2 personen genieten van onze smaakvolle planken
Misty Cove Sauvignon Blanc – 4,75
OESTERS 3 KEER 13,50
Rauwe oester met yuzu & gin dressing, gegratineerde oester, bitterbal met een vulling van oester en bietjes
VITELLO 12,25
Flinterdun gesneden kalfsrosbief met tonijnmayonaise, salade van rucola, zongedroogde tomaatjes en groene asperge
Caves Saint Antoine Pinot Noir – 4,75
BISQUE D’HOMART 13,50
Klassieke kreeftensoep met geroosterd brood en zeewierboter
Domaine de Vedilhan Serica Viognier – 5,40
GEROOKTE EENDENBORST 13,00
Met vijgen/port compote, rilette van eend en sinsaasappel en geroosterd brioche brood
Chateau de Panery Cuvee Henry, Grenache en Syrah – 5,90
SALADE VAN HET NAJAAR 9,50
Karmozijnpeer van de grill, zachte blauwaderkaas, eikenbladsla, walnoten, schuim van gepofte cervene ui
Domaine de Vedilhan Serica – Viognier – 5,00
HAARDVUUR PROEVERIJ 10,50
Soepje van gerookte Schorseneer, pompoentaartje, Arancini (gefrituurde risotto) met bospaddenstoelen
Telno Rodriguez – Verdejo & Viura – 5,20

– HOOFDGERECHTEN –

Bij de hoofdgerechten serveren we seizoensgroenten van de grill en de allerlekkerste patatas bravas.
We koken graag buiten de kaart om. Op de krijtborden staan de gerechten van deze week.

PROEVERIJ 21,50 P.P.
Van hoofdgerechten, lekker met 2 personen genieten van onze smaakvolle planken
Avondale Pekin Red – 6,90
ZEEBAARS SICILIANA 23,50
Van de grill met Siciliaanse Caponata (gerookte groenten salade), gerookte zeezout en gegrilde artisjok
False Bay – Chenin Blanc – 3,90
ENTRECÔTE 21,00
Dry Aged runderentrecôte, huisgedroogde pancetta, salieboter, crème van bataat
Avondale Pekin Red – 6,90
TAGLIATELLE WILD RAGU 19,25
Italiaanse stoof van wild, verse tagliatelle, pompoen uit de oven met rozemarijn, kappertjes en Parmezaan
Montes Cabernet Sauvignon Reserva
PROCUREUR 20,00
Van de grill, huisgemaakte compote van abrikoos, chips van truffelaardappel, en gepofte groentjes
telmo Rodriguez Basa Blanco – 5,20
GILDEHOEN PIRI PIRI 19,75
Met bulgur salade, citroen yoghurt, calamanta olijven, cashewnoten en veel verse kruiden
Avondale Jonty’s Ducks Pekin – Cab. Sauvignon/Merlot – 6,90
BAVETTE SMAAK & MEER 21,50
Bavette van de grill, o.a. gemarineerd met gepofte knoflook en rode pepertjes, lekker met gebakken bospaddenstoeltjes en gepofte witte ui
Chateau de Panery – Grenache en Syrah – 5,90
RISOTTO ZWARTE TRUFFEL 19,50
Bospaddenstoelen, zwarte truffel, gegrilde artisjok en Parmezaan
Domaine de Vedilhan Serica Viognier – 5,40
PROEVERIJ VEGI 18,50
Gefrituurde oesterzwam met sesamdip, fritatta met Comté en pompoen, mini knoflook-paddenstoel burger, polanta met bospaddenstoelen, ingelegde komkommersalade
Montes Chardonnay Reserva – 5,00

– EXTRA BIJ TE BESTELLEN –

FRIETHOES FRIETEN 4,50
De lekkerste friet gemaakt van de beste bio aardappels van het moment, onbehandeld en ambachtelijk gemaakt. Lekker met aioli.
SEIZOENSSALADE 4,50
Vraag gerust naar de salade van deze week

– KIDS –

KIDS PIZZA MARGARITHA 7,50
SPARERIBS MET PUNTZAK FRIETEN EN MAYONAISE 8,50
PANNENKOEKEN TIJD! 8,50
Zoveel als jij er lust, met verschillende soorten beleg. Mag je zelf doen!

DESSERTS

– ZOETE DESSERTS –

PROEVERIJ 8,75 P.P.
Van alle desserts, lekker met 2 personen genieten vanaf smaakvol opgemaakte schalen
RED VELVET CHEESECAKE 8,25
De taart waar de twee ‘besten’ elkaar ontmoeten Red Velvet cake & cheesecake (je weet wel, die van Alex)
Menade Dulce – 5,50
DAME BLANCHE 7,50
Vanille bourbon roomijs, warme chocoladesaus en filodeeg knispers
Montes late harvest – 5,00
TIRAMISU 7,75
Geserveerd in een weckpotje met een mousse naar geheim huisrecept. Met espresso en Amaretto saus
CHOCOLADE 8,00
Brownie, chocolade ijs, chocomousse, roodfruit coulis
PX – 6,50
SCROPPINO 7,50
Citroen sorbetijs gemixed met Limoncello en Prosecco
KOFFIE & CHOCO 5,50
Heerlijke Single Estate koffie met verschillende chocolade & bonbons (4 stuks)
MACARON 8,50
Gevuld met amandelcrème, geserveerd met salted caramel, roodfruit coulis en frambozen sorbetijs
Menade Dulce – 5,50
HONING EN APPEL 8,00
Honing roomijs met kaneelsuiker nacho’s, gebakken appeltjes en kaneelroom
Montes late harvest – 5,00
KIDS IJS 5,50
Met lekker veel snoepjes, chocoladesaus en mini-mellows

– KAASPLANKJES –

– KOFFIE SPECIAAL –

KAAS! 9,75
Plankje met een selectie uit onze Lindenhoff kazen, kaasbegeleiders en vijgenbrood
KAAS & PX 13,75
Plankje met een selectie uit onze Lindenhoff kazen, kaasbegeleiders, vijgenbrood en een glaasje PX-dessertwijn

Kijk op onze wijnkaart voor de dessertwijnen of verschillende soorten port.

IRISH COFFEE 8,00
Met Irish Whisky
SPANISH COFFEE 8,00
Met Tia Maria of Licor 43
ITALIAN COFFEE 8,00
Met Disaronno
FRENCH COFFEE 8,00
Met Grand Marnier
SMAAK&MEER COFFEE 8,00
Met Baileys